Един необичаен ден организира  ДГ №8 Българче“ в Стара Загора.

...
Един необичаен ден организира  ДГ №8 Българче“ в Стара Загора.
Коментари Харесай

„Класна стая на открито“ проведоха в старозагорска детска градина

Един необикновен ден организира  ДГ №8 „ Българче “ в Стара Загора.

Детската градина  се причисли към световното придвижване „ Класна стая навън “.

Педагогическият екип, дружно със  своите дребни ученици, съпреживяха насладата от „ ученето “, когато то е забавно и занимателно. В проведените действия навън се приложиха най- положителните и модерни подходи за работа с деца от предучилищна възраст-  проучване и анализиране на естествени материали с цифрови микроскопи, опити, шифроване, приложни и музикални занимания, арт съоръжения. С тях  eкип  от педагози се срещна при присъединяване си в интернационалния курс за учители “ ИКТ преподаване и учене навън “, който се организира в Ница, Франция. Този курс е първият от извоювания нов план по Програма “Еразъм+ “,  „ Умни и щастливи деца със STEAM в детската градина “.

Обследване на естествените материали – разкриване на разнообразни по величина кестени и листа и разработване на арт композиции бяха измежду заниманията за най-малките групи.

Умения за насочване в разнообразието от форми и цветове, както и съчетание на детайли за апликиране и консолидираното с българския фолклор, бяха показани с  изработването на шарена рогозка с есенни листа с децата от втора група.

Формиране на показа за типовете листа – цвят, форма, величина и проявление на умения за насочване в разнообразието им за съчетание на детайли за апликиране. Стимулиране на прочувствената реакция, подбудена от хубостта на природата показаха в работилница за опити децата от 4 Б група.

Важни закони от физиката, математиката и други науки бяха показани на децата  от третите  групи, посредством занимателни опити, провокирайки  детското любознание.

Ориентиране по карта, изследователска активност, опознаване на свойствата на естествени материали, бяха измежду главните действия на децата от 4 а група както и използването на игрови метод при работа по планови и екипни задания. Чрез игра децата  навлязоха в занимателния свят на науката.

Заниманията навън посредством STEAM методът в детската градина, развиват основни умения  за живота; дават по-добро схващане за околната среда; покачват ангажираността към учене; покачват физическото и психическо здраве на децата.

Гост на децата на беше Станимира Димитрова, шеф отдел „ Образование “ в Община Стара Загора, която изрази удовлетворение и задоволство от ползотворните изяви на деца и учители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР